Gladsaxe.dk
Gladsaxe.dk Om hjemmesiden Udskriv PDF Sitemap
Du er her: Forside Kommuneplan 2013 (aflyst) Hovedstruktur Letbane
| |
Hovedstruktur
Gladsaxe Ringby
Letbane
Redegørelse
Bagsværd Bypark
Bagsværd Bymidte
Buddinge Bymidte
Klima og miljø
Klimatilpasning
Det grønne
Mobilitet og trafik
Retningslinjer for by
Retningslinjer natur og fritid
Retningslinjer infrastruktur
Rammebestemmelser
Kommuneplantillæg
Regional planlægning
Miljøvurdering
Sådan bruger du planen
Giv din mening til kende
Kontakt

Byplanafdelingen
Rådhus Alle  7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 50 42
byplan@gladsaxe.dk

Åbningstider
Mandag-fredag: 10.00-14.00

Telefontider
Mandag-fredag: 09.00-14.00

 

 
 
 

Letbane


  


Gladsaxe Kommune samarbejder med de øvrige kommuner langs Ring 3, Staten og Hovedstadregionen om at få en letbane i Ring 3. Letbanen vil ligge som en ring omkring København og styrke den kollektive transport på tværs af byfingrene. Letbanen strækker sig gennem 10 kommuner og forbedrer adgangen til vigtige funktioner som Glostrup og Herlev sygehuse samt Danmarks Tekniske Universitet. Letbanen er livsnerven i Ringbyen, der opstår ved at omdanne byområderne langs letbanen.

Vision

Letbanen skal være et attraktivt alternativ til at køre i bil. Samtidig understøtter letbanen visionen om at udvikle forstæderne langs Ring 3 til et attraktivt og bæredygtigt bybælte med både boliger og erhverv på strækningen fra Lundtofte i nord til Ishøj og Avedøre Holme i syd. En såkaldt ringby, der har den kommende letbane som sin trafikale rygrad. De 10 kommuner har i fællesskab vedtaget en vision "LOOP CIty".

Letbanen i Gladsaxe

Letbanen giver nye bygge- og anvendelsesmuligheder omkring stationerne. I Gladsaxe kommer der seks letbanestationer på Ring 3 placeret ved Gammelmosevej, Buddinge Station, Buddinge Rundkørsel, Gladsaxevej, Gladsaxe Trafikplads og ved Dynamovej.

Udvikling og arbejdspladser

Der kan bygges tæt og højt og skabes mange nye arbejdspladser ved de kommende letbanestationer. Det åbner op for udvikling og vækst, som vil komme til at præge hele Gladsaxes fremtid.

De nye muligheder søges først udnyttet i Gladsaxe Erhvervskvarter, som vist i Byrådets vision i Helhedsplanen Gladsaxe Ringby. 

Hvad er næste skridt

Den endelig beslutning om at etablere en letbane i Ring 3 blev truffet 20. juni 2013. Efter tidsplanen vil anlægsarbejderne begynde 2015, og letbanen vil køre i 2020. Læs mere på Ringby-Letbanesamarbejdests hjemmeside via link nedenfor.

Parallelt hermed samarbejder kommunen med blandt andet Københavns Kommune om muligheden for at udvikle den kollektive transport med nye letbaner eller metrolinjer, der kan forbinde metrolinjerne i København med letbanen i Ring 3.

Links

Byomdannelse

Rammebestemmelser Gladsaxe Ringby

Links ud af Kommuneplan 2013

Helhedsplan for Gladsaxe Ringby PDF

Ringby-Letbanesamarbejdet WWW